Brief aan de informateur

12 april

Op 21 maart waren de gemeenteraadsverkiezingen en GroenLinks is met tien raadszetels de grootste partij geworden. Maarten van Poelgeest, oud- wethouder voor GroenLinks, verkent nu de mogelijke coalities voor een nieuw stadsbestuur.

Namens het georganiseerd bedrijfsleven Amsterdam heeft VEBAN, samen met andere ondernemersverenigingen een brief gestuurd aan de informateur. Daarin benadrukken we dat de samenwerking met een nieuw te vormen college beter moet worden dan met het vorige.

Ook uiten wij onze zorgen over de ruimte die het bedrijfsleven straks nog heeft met grote ambities op het gebied van woningbouw. En daarmee bedoelen we ruimte voor alle soorten bedrijvigheid die Amsterdam maken tot wat het nu is. Niet alleen de startups, maar ook het grootbedrijf; niet alleen zakelijke dienstverlening maar ook de kapitaalsintensieve maakindustrie. Al die bedrijvigheid vraagt om ruimte binnen de stadsgrenzen of in de regio.

Tot slot roepen wij het nieuwe college op meer te gaan samenwerken met de regio, met name op het gebied van infrastructuur, het OV, de woningbouw en herverdeling van bedrijventerreinen.

Bekijk de brief via deze link >>