Zorgen over plannen herinrichting Asterweg

16 maart

De gemeente heeft plannen gemaakt om de Asterweg opnieuw in te richten. Om de weg veiliger te maken, moeten verkeersstromen worden gescheiden. Dat betekent onder andere dat er langs de weg fietspaden komen. 

Het verhogen van de verkeersveiligheid is met oog op de school aan het einde van de weg en de verkeersstromen van en naar de Overhoeks van groot belang. Echter, hebben de plannen voor de gevestigde ondernemers ook andere gevolgen. Zo mag er na de herinrichting niet meer worden stilgestaan op de weg (lastig bij laden en lossen) en zal het aantal parkeerplaatsen drastisch omlaag gaan, terwijl te parkeerdruk al zeer hoog is.

VEBAN heeft de afgelopen week met verschillende ondernemers aan de Asterweg gesproken en zij hebben hun zorgen over de impact van de wijziging op hun bedrijfsvoering bij ons neergelegd. Wij gaan hiermee aan de slag en zullen u via onze nieuwsbrieven op de hoogte houden. Bent u zelf ondernemer aan de Asterweg en maakt u zich ook zorgen? Laat het dan weten aan Julie van Traa: julie@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl.