Vertrek Julie van Traa

14 november

Beste leden en relaties van VEBAN,

Aan al het moois komt een einde. Zo ook aan mijn tijd bij de VEBAN. Per 1 januari stop ik met mijn werkzaamheden.

Sinds vorige maand heb ik een nieuwe baan als Senior Consultant Natural Resources (Energietransitie) bij Ecorys; een economisch advies- en onderzoeksbureau.

Met veel plezier heb ik de afgelopen 2,5 jaar mijn functie als belangenbehartiger uitgebouwd tot een volwaardige functie. Samen met Rob en Iris, het bestuur en natuurlijk ook door alle gesprekken met jullie, denk ik dat we een duidelijke stem hebben gekregen binnen de gemeente Amsterdam.

Steeds vaker wordt VEBAN gevraagd haar mening te geven over allerlei ontwikkelingen in Noord, en dat is goed en nuttig. Ik las vorige week het stuk ‘ Hamerkwartier Werkt’. Dat is een bijlage bij de investeringsnota Hamerkwartier die in 2020 aan het College wordt voorgelegd. Hierin spreekt de gemeente haar ambitie uit om bedrijven te behouden voor het Hamerkwartier en tracht de gemeente deze bedrijvigheid middels allemaal wijzingen in het bestemmingsplan te borgen. Ik denk dat we met onze inspanningen hier zeker een bijdrage aan hebben geleverd.

Natuurlijk is het nog niet genoeg voor de ondernemers in het Hamerkwartier die hoogstwaarschijnlijk jarenlang in de puinzooi zitten vanwege alle werkzaamheden of vertrekken omdat ze geen zekerheid hebben over de huurprijzen.  Maar het is wel een begin.

Nu is het tijd dat een ander mijn werkzaamheden overneemt. Iemand met ambitie en nieuwsgierigheid zal mijn functie goed kunnen overnemen en er weer een nieuwe draai aangeven. Kijk voor de vacature op onze website, wellicht kennen jullie iemand.

Met heel veel plezier heb ik met jullie allemaal samengewerkt. Ik zal het ook zeker gaan missen!

Hartelijke groeten,

Julie van Traa

Julie (links) met collega Iris (rechts) tijdens het ORAM/VEBAN event op 29 oktober.

Ter vervanging van Julie zoekt VEBAN een nieuwe medewerker belangenbehartiging voor 16 uur per week. Ken je iemand uit je netwerk bij wie die functie zou passen? Attendeer hem/haar dan op onze vacature.