Rob Post over de virtuele ledenvergadering en de gemeentelijke lockdown van het Buikslotermeerplein

13 mei

Wij presenteren de VEBAN-nieuwsbrief van mei 2020. We zijn nog steeds in coronacrisis. Veel bedrijven in Amsterdam-Noord hebben het moeilijk. Eén van die bedrijven, BeamSystems, heeft geassisteerd bij het organiseren van de eerste en hopelijk enige virtuele algemene ledenvergadering van VEBAN. Ongeveer 50 leden hebben deze vergadering via internet gevolgd. Wel een heel aparte ervaring om als een soort presentator van Nieuwsuur deze voorjaarsvergadering voor te zitten onder felle studiolampen. Ook organiseert en faciliteert VEBAN allerhande Expert Meetings, die via internet worden georganiseerd met behulp van ZOOM.

Tijdens de voorjaarsvergadering heb ik u ook verteld over het actieve en goede werk van het GBA-overleg. Dat staat voor het Georganiseerd Bedrijfsleven Amsterdam en wordt nu in coronatijd geleid door Hans Bakker van VNO-NCW. Er wordt bijna wekelijks overlegd met wethouder en ambtenaren van Economische Zaken over maatregelen die genomen kunnen worden om het ondernemers in deze moeilijke tijd gemakkelijker te maken. De aandacht is er nu vooral op gericht om bedrijven weer te laten opstarten uit de lockdown.

In deze nieuwsbrief ook weer de column van Bas Kok, die zich op zijn geheel eigen wijze druk maakt om de gemeentelijke lockdown van het winkelcentrum. Als VEBAN hebben we ook een zienswijze ingediend, die erop neerkomt dat naar ons idee het inzaaien van gras niet echt helpt om het winkelcentrum weer economisch tot bloei te laten komen. Kantoren en tijdelijke winkels, horeca en cultuur zouden wel kunnen helpen!

Rob Post