Brainstormsessie Open Bedrijvendag

09 juni

Het is u vast niet ontgaan dat wij op 24 september samen met jullie, onze leden, de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord organiseren. Wilt u ook graag meedoen, maar weet u nog niet precies hoe? Wij denken met u mee tijdens een brainstorm!

Datum: woensdag 9 juni 2021
Tijd: 15.00 tot 16.00 uur
Online, via Zoom en/of MS Teams

Maak gebruik van dit brainstorm moment als u…

 • …enthousiast bent over de Open Bedrijvendag, maar geen flauw idee hebt hoe u het openstellen van uw bedrijf moet aanpakken.
 • …al ideeën heeft en hierover wil sparren.
 • …graag wilt samenwerken met andere leden.

Stuur een mail aan info@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl om aan te melden voor de Open Bedrijvendag Brainstorm sessie.

Wie weet tot dan!

Golfdag & Fietstocht – “post corona” zomer event 2021!

09 juli

Op vrijdag 9 juli organiseren we dan sinds lange tijd weer een bijeenkomst ‘in het echt’, passend binnen de maatregelen: de Golfdag & Fietstocht 2021. Wij zijn zeer verheugd om u hiervoor uit te nodigen!

Informatie
Datum: vrijdag 9 juli 2021
Tijd: vanaf 13.00 uur

Golftoernooi
Het golftoernooi vindt plaats bij Golfbaan Waterland Amsterdam. Het betreft een 9 holes wedstrijd, toegankelijk voor golfers met een geregistreerde handicap. De winnaar krijgt de VEBAN wisselbokaal mee naar huis. De eigen bijdrage voor deelname betreft €55 excl. btw per persoon. De golfers vertrekken in flights van 4 personen op basis van starttijden, tussen 13.00 en 14.00 uur. Van tevoren ontvangt u van ons informatie over uw flight en starttijd.

Fietstocht
De fietstocht start vanaf de NDSM, bij fietsverhuur NDSM Bikes. U kunt op de eigen fiets deelnemen, of hier een fiets (of e-bike) huren. Deelname is kosteloos, evt. fietshuur is op eigen kosten. De fietsers vertrekken om 14.00 uur en verzamelen om 13.45 uur. Gaat u een fiets huren? Ga dan iets eerder naar het startpunt om dit te regelen.

Borrel?
Zowel de golfers als de fietsers zullen uiterlijk om 17.00 uur de sportieve activiteiten afronden. Indien de coronamaatregelen het toelaten, zullen we dan van 17.00 tot 19.00 uur samenkomen voor een borrel op terras. Indien dat niet mogelijk is, zal er voor het golftoernooi om 18.00 uur online een prijsuitreiking zijn.

Wij kijken ernaar uit om jullie weer te zien!

Buurten op ’t bureau – ondernemen in Noord, mét Noord

19 mei

Wij nodigen u graag uit om digitaal te komen Buurten op ’t Bureau. De sessie op woensdag 19 mei zal in het teken staan van de impact die bedrijven lokaal kunnen maken. Door niet alleen te ondernemen in Noord, maar ook samen mét Noord.

Bas Ruis is bij VEBAN betrokken vanuit jongerenwerkorganisatie DOCK en ziet in zijn dagelijks werk veel mooie voorbeelden van waar (niet direct voor de hand liggende) samenwerking tussen partijen in Noord toe kan leiden. Hij zal hier ter inspiratie over vertellen. Daarnaast kunnen we ideeën uitwisselen over de kansen die er liggen voor bedrijven om, zonder extreme effort, impact te maken in Noord. Dit in navolging op de inspirerende workshop van de Vrije Denkers: doen is de beste manier van denken!

De sessie is bedoeld om met elkaar in contact te komen. Wie weet leidt deze online samenkomst tot nieuwe initiatieven of samenwerking. Heeft u van tevoren al vragen of input, stuur ons dan een e-mail.

Informatie
Datum: woensdag 19 mei 2021
Tijd: 15.00 – 16.00 uur
Online via Zoom
Mail ons om aan te melden!

Over Buurten
Buurten op ’t Bureau heeft een informele insteek. De gedachte is om, net als tijdens de netwerkborrels die we gewend waren, met elkaar in contact te blijven en nieuwe mensen te leren kennen. We gaan samen in gesprek over een thema. Tijdens iedere sessie zal ook een bestuurslid van VEBAN aansluiten. Dit keer is dat Anneriek Verhoef.

Heel graag tot 19 mei!

De Grote Amsterdam Noordse Bedrijven PubQuiz

02 juni

In navolging op het succes van de bedrijvenbingo, organiseren wij op woensdag 2 juni 2021: De Grote Amsterdam Noordse Bedrijven PubQuiz. Wij nodigen en dagen u van harte uit om mee te doen!

Informatie
Datum: woensdag 2 juni 2021
Tijd: 16.00 tot 17.00 uur

Omdat we hopen dat de situatie tegen die tijd al meer toelaat, wordt de Bedrijven PubQuiz een hybride concept. De PubQuiz zal onder bezielende leiding van quizmaster Martin Spee online via een WebEx-meeting plaatsvinden en met behulp van de tool Kahoot. U kunt zelf kiezen of u individueel deelneemt, of met een team (van collega’s, of andere VEBAN contacten). Wij kunnen u ook koppelen aan andere leden om een team mee te vormen. Vertel ons uw wensen!

De persoon/het team met de meeste kennis van Amsterdam-Noord en de bedrijven wint natuurlijk een mooie prijs.

Aanmelden
Meld je aan via de link in de e-mailuitnodiging of stuur ons een mail op info@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl.

Quizvragen
Onze Bedrijven PubQuiz werkgroep buigt zich over de vragen en antwoorden, maar natuurlijk ontvangen we ook graag jullie input. Dus heb je een leuk weetje over jouw bedrijf of over Amsterdam-Noord? Mail ons!

Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord

24 september

Stel je eens voor… 
Op een dag zetten alle ondernemers in Noord hun deuren wagenwijd open voor mensen uit Noord. Geïnteresseerden, werkzoekenden, studenten, nieuwkomers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen is welkom. Stel je eens voor waar dat allemaal toe zou kunnen leiden.

De Open Bedrijvendag is een initiatief van ondernemers en bedrijven in Amsterdam-Noord en VEBAN. De dag zal plaatsvinden op vrijdag 24 september 2021.

Vul onderstaand formulier in om je bedrijf aan te melden

  Omschrijf hier uw ideeën of vragen (optioneel)

  Workshop “Doen is de beste manier van denken”

  09 april

  Deze tijd vraagt om creativiteit en daadkracht. Daarom nodigen wij je van harte uit voor de online workshop “Doen is de beste manier van denken”, van de Vrije Denkers.

  Datum: vrijdag 9 april 2021
  Tijd: 9.00 – 10.00 uur
  Aanmelden: mail naar info@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl

  Over de workshop
  Als íets ondernemers kenmerkt, is het dat ze niet alleen fantastische ideeën hebben, maar die vaak ook in de praktijk durven te brengen. Geen woorden, maar daden. In turbulente tijden wordt enorm veel van ondernemers gevraagd. Je bent voor een groot deel op jezelf teruggeworpen, je draagt verantwoordelijkheid voor jezelf en voor je medewerkers en je moet je steeds sneller aanpassen aan veranderingen.

  Deze workshop inspireert om creatieve en daadkrachtige vaardigheid in te zetten voor optimale impact van je bedrijf. “Het gaat erom het gat tussen denken en doen te verkleinen. Dat is geen luxe, maar noodzaak,” zeggen Arthur en Patrick van de Vrije Denkers, “naast een lange termijn strategie moet je namelijk ook experimenteren, improviseren en leren fouten te maken. Bij plotselinge veranderingen moet je snel beslissen een eerste stap te zetten, nog voordat je de tweede stap bepaalt. Want zodra je aan de tweede stap toe bent, kan de wereld er alweer heel anders uitzien.” De vraag die je je in deze workshop stelt is niet: wat doen we morgen? Maar: wat doen we vandaag?

  Onze waarde vergroten
  Als bedrijvenvereniging willen we laten zien wat bedrijven betekenen voor Amsterdam-Noord. Én dat Noord ons aan het hart gaat. Bedrijven hebben mensen nodig en mensen hebben de bedrijven nodig. Werk is van onschatbare waarde; van economische waarde, van sociale waarde én van maatschappelijke waarde. Door Noord nog beter te maken, kunnen wij ervoor zorgen dat de gemeente onze bedrijven meer gaat zien. En als VEBAN, vanuit de kracht van ondernemerschap en bedrijven, de belangen van Amsterdam-Noord ook behartigen.

  In deze workshop laten Patrick en Arthur ons zien hoe we met hele kleine acties veel kunnen bereiken. Zowel voor ons bedrijf als voor de omgeving waarin we ondernemen.

  Aanmelden
  Spreekt dit je aan?
  Wacht dan niet tot morgen, maar meld je vandaag nog per e-mail aan info@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl.

  Aanmelden