Corona en toerisme

22 april

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor ondernemers in de toeristische sector en daarmee voor de regio Amsterdam. Ook Noord, dat steeds meer in trek raakte bij toeristen, zal de effecten merken. Gelukkig zijn er diverse brancheorganisaties en andere partijen actief om de toeristische ondernemers bij te staan. Wij delen een aantal interessante artikelen uit dit segment.

Google geeft inzicht in bezoek aan winkels, recreatieplekken en parken in tijden van corona
“Nederlanders brengen fors minder tijd door in winkels en op recreatieplekken in tijden van corona. Ze bezoeken juist meer parken, blijkt uit recent onderzoek van Google. Via de locatievoorzieningen in Google Maps kan het bedrijf traceren hoe mensen zich bewegen door het land. Google heeft onderzocht in hoeverre mensen in deze tijd nog winkels, recreatieplekken en parken bezoeken.” Dit schrijft NBTC Holland Marketing. Lees verder via deze link.

Monitor impact coronacrisis
Daarnaast monitort NBTC de komende tijd relevante indicatoren die ons inzicht kunnen geven in het effect van de coronacrisis op het gedrag van bezoekers. Denk daarbij aan het zoek- en boekgedrag, maar ook het sentiment onder potentiële reizigers. Meer informatie via deze link.

Voucherregeling HISWA-RECRON
Ook HISWA-RECRON is actief in belangenbehartiging rondom het coronavirus. Daarnaast hebben zij een voucherregeling in het leven geroepen, vanwege annuleringen die verband houden met de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het Corona-virus. Zie voor meer informatie de Corona helpdesk van HISWA-RECRON.

Aanpak Offensief Duurzaam Herstel Bestemming NL
Wanneer de tijd rijp is moet Nederland versneld en met kracht bezoekers uit binnen- en buitenland zien terug te winnen. Daarom werken een aantal partijen nu al achter de schermen aan de aanpak voor een landelijk marketingoffensief ten behoeve van het duurzame herstel van de bezoekerseconomie in Nederland. Meer informatie via deze link.

amsterdam&partners
De impact van Covid-19 op het bezoekersgedrag binnen de Metropool Amsterdam is enorm. Sterke dalingen van vlucht- en hotelboekingen en een historische lage bezettingsgraad van de hotels. amsterdam&partners monitort voortdurend de effecten van de maatregelen die er wereldwijd worden genomen in de strijd tegen het coronavirus. Bekijk de monitor via deze link.