Rob Post nieuwe voorzitter van VEBAN

11 november

Gisteren heeft de algemene vergadering Rob Post met per directe ingang benoemd tot nieuwe voorzitter van het bestuur van VEBAN. Het voormalig bestuur heeft daarbij haar functie neergelegd. Natuurlijk zullen zij Rob de komende tijd nog wel bijstaan met raad en daad.

Naast de voorzitter dient het VEBAN bestuur conform de statuten uit minimaal vijf andere bestuursleden te bestaan. Daaronder ook een secretaris en een penningmeester. Het nieuwe bestuur zal in de komende weken tot stand moeten komen.

Hoe nu verder?
Leden van VEBAN die geïnteresseerd zijn om plaats te nemen in het bestuur, kunnen ons dat laten weten door een e-mail te sturen aan info@openbedrijvendagamsterdamnoord.nl. Aanmeldingen die wij reeds hebben ontvangen worden natuurlijk als eerste in behandeling genomen. Het officieel benoemen van de nieuwe bestuursleden geschied uiteraard in een nog extra in te plannen ledenvergadering.

Koers & toekomst
Gisteren tijdens de ALV heeft voormalig voorzitter Bert Bos de aanwezigen uitgebreid geïnformeerd over de ontwikkelingen in en rondom Amsterdam Noord en de uitdagingen die VEBAN te wachten staan. Het is nu aan het nieuw te vormen bestuur om strategie te bepalen en die de extra ledenvergadering aan u te presenteren, inclusief bijbehorende begroting. Wanneer de extra ledenvergadering zal plaatsvinden, zullen wij u ruim van te voren laten weten.

Over Rob Post
Rob Post is geboren en getogen in Amsterdam. Hij is bij velen al bekend, omdat hij van 2004 tot 2014 stadsdeelvoorzitter was van Amsterdam Noord. In deze periode zette hij zich in voor ruimtelijke, economische en culturele ontwikkeling van Amsterdam-Noord en de imagoverbetering die daarmee gepaard ging. Zijn missie: een sociaal en sterker Amsterdam (Noord). Rob, ooit afgestudeerd als historicus, was voor zijn bestuurlijk werk al zestien jaar actief in het bedrijfsleven (ICT en HR), bij o.a. MeesPierson en ABN AMRO.

Ook na de periode als stadsdeelvoorzitter is Rob betrokken gebleven bij Amsterdam Noord. Onder meer als voorzitter van de besturen van Stichting Andre Volten en Tolhuistuin. Sinds enkele maanden is Rob ook directeur van Stichting Kinetisch Noord en daarmee verantwoordelijk voor de culturele broedplaats in één van de iconische loodsen op de NDSM werf.