Introductie nieuw VEBAN-lid: Restaurant DIJKS

27 januari

Het pand staat er al sinds 1890, maar achter de gevel is de afgelopen maanden met man en macht gewerkt aan een rigoureuze make-over. Het gloednieuwe Restaurant DIJKS is sinds deze maand lid van VEBAN en ontvangt u graag!

Op een prachtlocatie in Watergang in de kop van Amsterdam Noord staat restaurant DIJKS. Een idyllische plek met uitzicht op water en weiland waar je in no time alle stress van je afschudt. Een plek om heerlijk & eerlijk te eten en uitgebreid bij te kletsen bij de open haard. Een plek voor borrelaars, bourgondiërs, binnenblijvers en buitenlui. Een historische plek waar ambacht en design samenkomen.

Het huis aan de dijk
In 1907 werd in dit pand al wijn geschonken en een daghap geserveerd. In ‘Bond’s Café’ De Hoop kon je voor iets meer dan een gulden aanschuiven voor een warme maaltijd. Toen in 2016 Café Het Dijkhuis zijn deuren sloot, grepen ondernemers Sander Walta en Leonie Walburg (die ook het brein zijn achter de eco- chique evenementenlocatie Paviljoen Puur in Diemen) hun kans en begonnen aan een nieuw avontuur. Het interieur kreeg een rigoureuze make-over en de serre werd vervangen door een stoere houten schuur. Het resultaat: een bijzondere mix van ambachtelijk en industrieel. Designklassiekers van o.a. Le Corbusier en Moroso speeddaten er moeiteloos met landelijke knusheid.

Heerlijk & eerlijk
Met een menukaart vol Hollandse en Franse streekgerechten en een rotisserie die op volle toeren draait, is DIJKS een walhalla voor bourgondiërs. Van een kippetje van het spit tot een klassieke steak tartare: de keukenbrigade gaat tot het uiterste om ervoor te zorgen dat gasten stiekem het liefst hun bord zouden aflikken. Daarbij staat duurzaamheid hoog op het prioriteitenlijstje. Want wat je van ver haalt is lekker, maar wat je van dichtbij haalt smaakt nog een stuk beter. Alleen borrelen kan ook bij DIJKS, in de stoere maar knusse schuur kun je terecht voor wijn-waar-je-blij-van-wordt, good fingerfood en meer.

Voor iedereen
Of je nou komt aanwaaien met je gezin, langskomt voor een bijkletssessie met je beste vrienden of in je eentje iets wilt eten met een waanzinnig uitzicht voor je neus: DIJKS is er voor iedereen die van gezelligheid en goed eten houdt. Je krijgt er het gevoel dat je in een knusse huiskamer zit, waar je ook nog eens in de watten wordt gelegd. En ook voor een vergadering, jubileumborrel of familiereünie zit je bij DIJKS goed. Het pand is opgedeeld in drie verschillende ruimtes – de salon, de eetkamer en de schuur – en is daardoor zeer geschikt voor zowel zakelijke als privé-bijeenkomsten. Dit kan ook buiten de reguliere openingstijden.

DIJKS is elke donderdag t/m maandag geopend voor borrel en diner. Nieuwsgierig? Je bent van harte welkom om te komen proeven, proosten, testen en tafelen. Voor meer informatie, persaanvragen en beeldmateriaal kun je contact opnemen via info@restaurantdijks.nl.

DIJKS
Kanaaldijk 119
1454 AE Watergang
020 637 01 88

Openingstijden
Donderdag 17.00 – 00.00 uur
Vrijdag 17.00 – 00.00 uur
Zaterdag 17.00 – 00.00 uur
Zondag 17.00 – 00.00 uur
Maandag 17.00 – 00.00 uur