In de media: Ondernemers in Noord vrezen parkeerkosten

05 december

Ondernemers in Noord vrezen in de financiële problemen te komen als betaald parkeren in juli 2018 in het stadsdeel wordt ingevoerd. Dat schrijft het Parool op donderdag 28 november in een artikel waarbij voorzitter Rob Post en diverse leden van VEBAN aan het woord komen.

Ook AT5 maakte er van het weekend een item over waarin Rob Post wordt geïnterviewd. De video is te vinden via deze link.

Als de plannen van de gemeente doorgaan, krijgen de ondernemers in Noord slechts één parkeervergunning per tien werknemers. In juli stuurde VEBAN al een brief aan de gemeente waarin zij haar zorgen uitsprak over deze maatregel.

De komst van de Noord/Zuid-lijn, de bevolkingsgroei in Noord en overlast door langparkeerders maken een wijziging in het parkeerbeleid onvermijdelijk. Echter, zou VEBAN graag zien dat de gemeente ondernemers tegemoet komt door de parkeernorm -desnoods tijdelijk- te versoepelen naar één vergunning per drie werknemers. Op die manier krijgen ondernemers in elk geval de tijd om hun bedrijfsvoering aan te passen