Noord heeft het: de grootste en gezelligste escape room locatie van Nederland

13 februari

Je hebt vast wel eens gehoord van ‘de escape room’. Een spannend spel waarbij een groep of team zonder invloed van buitenaf wordt ‘opgesloten’ in een gethematiseerde belevingskamer. De uitdaging is dat het team door middel van puzzels en raadsels op tijd de uitgang moet bereiken.

Wat je misschien nog niet wist, is dat Amsterdam-Noord de grootste escape locatie van Nederland huisvest en dat zij sinds enkele maanden lid zijn van VEBAN. De Escape Factory is een escape room Walhalla in de kleedkamers van de oude Stork fabriek aan het IJ.

Historisch, industrieel, stoer en sfeervol
Een locatie waar je met grote groepen terecht kunt om te escapen, dat is wat Rogier Eg en Wouter Klaase (op foto boven) voor ogen hadden. Tot drie jaar geleden was dit nog niet mogelijk, maar dat was voor deze ondernemers geen optie. Het begon met zes kamers, maar dit werd al snel uitgebreid naar meer. In Noord is de elfde kamer in aanbouw en in het centrum van Amsterdam, achter de Beurs van Berlage, hebben zij er sinds kort drie kamers bij. Van vier escape rooms is een dubbele uitvoering, zodat groepen tegen elkaar kunnen racen.

Ook voor bedrijven
Naast escape rooms zijn er op de locatie in Noord ook meerdere vergaderruimtes. Dat maakt de Escape Factory een perfecte locatie voor zakelijke aangelegenheden. Je kunt letterlijk een uur ‘ontsnappen’ aan een lange vergadermiddag, door samen de uitdaging aan te gaan. Alleen escapen en borrelen? Geen probleem, de bar in de gezellige lounge is elke dag open en er staat vriendelijk personeel voor u klaar met drankjes en bitterballen. En ook voor personeelsfeesten (evt. met lunch of diner), kunt u bij de Escape Factory terecht. Helemaal handig: in verband met de WKR zijn er speciale arrangementen.

Meer weten
Wil je graag meer weten, of de locatie zelf een keer ervaren? Goed nieuws: op donderdag 21 maart stelt de Escape Factory haar locatie beschikbaar voor de VEBAN Voorjaarsborrel. Voor wie dat wil, is er zelfs de mogelijkheid om een escape room spel te spelen! Houd je mailbox en onze website in de gaten voor meer informatie.

Natuurlijk kun je ook contact opnemen met Rogier Eg of Dionne Gooijer via
info@escapefactory.nl of +31 (0)20-2050970.