Crowdmotion helpt duurzaam pakjes te bezorgen

29 maart

VEBAN-lid Karin Weinberg is veelzijdig: naast politie en ondernemer achter De YogaZaak, is zij ook betrokken bij de tech start-up Crowdmotion. Pakketjes vervoeren door de crowd, dus mensen zoals jij en ik die reizen & forenzen en dan gelijk een pakje meenemen.

Online shoppen was al booming en explodeert helemaal door de coronacrisis. Positief voor de webshops en pakjesbezorgers, maar de distributie van de vele miljoenen pakketjes zorgt, zeker in de steden, ook voor problemen zoals stank- en geluidsoverlast. En pakketdiensten lopen tegen hun capaciteitsgrenzen aan. Crowdshipping, waarbij particulieren pakjes bezorgen, kan een oplossing zijn. Het op Brightlands Smart Services Campus gevestigde Crowdmotion bouwt een duurzaam platform dat verlichting moet brengen.

“We zijn nét begonnen en bouwen een platform, een soort Uber van de pakketjes. We brengen niet van deur tot deur (heel vervuilend…) maar werken met pakketpunten. Heel duurzaam dus.” aldus Karin. “Wij zijn een tech startup en daarom gevestigd in Brightlands, de Silicon Valley van Nederland. We willen Nederland veroveren en beginnen na de zomer in de Randstad, met name in Amsterdam.”

Bij het bouwen van het platform is Crowdmotion ook op zoek naar verschillende samenwerkingspartners: verzenders, vervoerders en pakketpunten in Amsterdam.

“We zijn op zoek naar samenwerking met jullie. Hoewel ik me in eerste instantie richt op vitaliteit bij bedrijven via de YogaZaak, zet ik me ook in voor een betere wereld. Daarom ben ik aangesloten bij Crowdmotion en hou ik me bezig met Marketing & Communicatie.”

Meer informatie
Karin maakt graag een afspraak voor (online) koffie. Neem contact op via: karin@crowdmotion.nl. Of ga naar www.crowdmotion.nl.