Buikslotermeerplein in de belangstelling bij Burgemeester Halsema

09 oktober

Burgemeester Femke Halsema bracht vrijdag 27 september een bezoek aan het Poolcentrum Boven ’t IJ. De burgemeester ging in gesprek met ondernemers over de toekomst van het Buikslotermeerplein en het winkelcentrum Boven ’t IJ.

Zij wilde graag van de ondernemers zelf horen waar zij tegenaan lopen en wat hun ideeën zijn. Deze waren blij met aandacht voor het plein, na zoveel jaren van verwaarlozing. Dit geldt niet voor het winkelcentrum zelf, maar voor het hele gebied eromheen: het marktplein en het stuk tussen het viaduct en het metrostation. Daar moet echt iets gaan gebeuren, aldus Frank Reijgward van de winkeliersvereniging.

Julie van Traa van VEBAN riep Femke Halsema op om vooral ambitieus te zijn in de plannen rondom het plein. Een gerenommeerd museum of een attractie voor toeristen kan als vliegwiel gaan dienen voor veel meer bedrijvigheid en horeca. En zo van het Buikslotermeerplein een echt centrum maken, een plek waar mensen niet alleen komen om te winkelen maar ook om te werken.

Aanwezig waren o.a. de eigenaren van het Poolcentrum, manager van Decathlon Robert Molenaar (die zich binnenkort op het plein vestigen), Edwin Melotte van Cartridge Depot en Frank Reijgward van winkeliersvereniging Boven ’t IJ.