Makers aan het IJ – MR

Kunstenaar: schilderijen en beelden in opdracht,. Workshops en trainingen voor bedrijven en particulieren.

 • Middelbare scholieren (eindexamenjaar)
 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Tijdens de Open Bedrijvendag op vrijdag 7 oktober nodig ik je van harte uit voor een bezoek aan  mijn atelier. Je hoeft je niet van te voren aan te melden.
Ik geef je graag  uitleg over mijn werk en project, informatie over mijn workshops en workshops (zakelijk en particulier), en de verkoop van mijn beelden en schilderijen.

En…. er staat een leeg canvas:
Zou je iets ‘iets van jezelf’ willen schilderen of tekenen ‘op het lege canvas? Leuk!
Al deze impressies gebruik ik dan weer als inspiratie en zijn gedeeltelijk het fundament voor mijn volgende werk:  ‘DNA’

Tot dan!

Over het bedrijf

Mijn naam is Marie-Renée Hoeks en ik ben kunstenaar, die ideeën creëert en kunst maakt. Daarnaast geef ik workshops en trainingen voor bedrijven en particulieren. In mijn atelier werk ik aan diverse opdrachten voor particulieren (schilderijen en beelden) en aan mijn eigen kunstproject: Expo in 2023 'DNA'. Mijn kunst gaat over mensen van overal. Ik breng de interactie, de diversiteit, hun verhaal en gedachten in beeld op een figuratieve, maar ook op abstractere wijze. Ik ben lid van Stichting Makers aan het IJ.

Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – FBVG.art

Beeldende kunst en vormgeving

 • Middelbare scholieren (eindexamenjaar)
 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Vrije inloop: bezoekers kunnen binnenlopen en kunst bekijken en eventueel kunst op prints, t-shirts, tasjes en mondkapjes kopen.

FBVG.art is lid van Stichting Makers aan het IJ.

Over het bedrijf

FBVG is beeldend kunstenaar. Haar belangrijkste project is Faces of Rape, waar ze sinds 2009 aan werkt. Ze schildert vrouwen (en recent ook mannen) die verkracht zijn, en die via de media met hun verhaal naar buiten zijn gekomen. Ze wil hen eren door hen te schilderen, en tegelijkertijd het onderwerp meer bespreekbaar te maken. Er zijn nu 44 Faces of Rape, 38 van hen zijn in januari 2020 geëxposeerd in Loods 6, Amsterdam. De catalogus is nog verkrijgbaar, NL/EN. Sinds 2018 werkt FBVG aan het project FeMale Image. Het gaat over vrouw- en manbeeld, en hoe dit beeld de ideeën weergeven die we hebben van vrouwen en mannen. Wanneer onze ideeën veranderen, verandert het beeld, en vice versa. Deze schilderijen te koop op prints en shirts.

Sponsoren en partners

STRAAT museum

Museum & Evenementenlocatie

 • Business to business

Programma

STRAAT Museum is tijdens de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord speciaal open voor bedrijven, die geïnteresseerd zijn om zakelijke bijeenkomsten bij STRAAT te organiseren. We zijn open op afspraak van 10.00-16.00 uur. Graag afspraak maken voor een rondleiding en kennismakingsgesprek via onderstaande e-mailadres.

Uiteraard zijn wij tijdens de Open Bedrijvendag ook regulier open voor een museumbezoek. Ga dan voor kaartverkoop naar:  https://straatmuseum.com/en/tickets

Aanmelden vereist

Stuur een email aan events@straatmuseum.com

Over het bedrijf

Welkom bij STRAAT, het museum voor graffiti en street art. Wij streven ernaar onze passie voor deze spannende kunstvorm met het publiek te delen, en stellen zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon. STRAAT is een graffiti en street art museum voor iedereen, mogelijk gemaakt door een toegewijd team van liefhebbers. STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8000 m2 op de NDSM-werf, zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam. We bieden een volledige museale ervaring, als ook educatieve mogelijkheden en rondleidingen om al jouw street art vragen te beantwoorden. STRAAT Meetings & Events. STRAAT is de ideale locatie voor bedrijfsuitjes, vergaderingen, private dining, borrels en meer. Je kan op onze locatie kiezen uit meer dan 10 opties qua eventlocatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden of graag een vrijblijvende rondleiding?  Kom dan tijdens de Open Bedrijvendag op afspraak bij ons langs!  

Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – Ebeb

Restaurateur, vervaardiger en ontwerper van (schilderij)lijsten.

 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Ik ontmoet je op vrijdag 7 oktober tussen 10.00-16.00 uur graag in mijn atelier. Vrije inloop.

Over het bedrijf

Mijn naam is Eric Bernard, Ik ben restaurateur van schilderijlijsten. Tevens vervaardig ik ambachtelijk historische reconstructies van lijsten en ontwerp ik van unica moderne, handgemaakte lijsten. Ik ben lid van Stichting Makers aan het IJ.

Sponsoren en partners

Convoi Exceptionnel, Stichting

Publieke kunstprojecten & creativiteitstrainingen

 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Geïnteresseerden zijn tijdens de Open Bedrijvendag op 7 oktober van harte welkom. Vrije inloop van 10.00-16.00 uur.

Over het bedrijf

tekst volgt nog

Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – Wooden Lines

houtontwikkelaar

 • Stageplekken
 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Vrije inloop in het atelier van 10.00-16.00 uur. Of aanmelden via onderstaande mailadres.

Aanmelden vereist

Stuur een email aan houtenlijnen@gmail.com

Over het bedrijf

Erik Roggeveen - Houtontwikkelaar In de loop der jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in vormen en lijnen uit de natuur. Zo is Wooden Lines ontstaan. De natuur waar ik al mijn inspiratie vandaan haal. Ik kwam op het idee bestaand hout te transformeren naar andere vormen. Dat moet leiden tot de Metamorfose. Ik ben gespecialiseerd in houten meubelen waar ik beweging inbreng en ontwerp nieuwe mogelijkheden. De serie 'hout in beweging' geeft aan hoe hout op een andere manier beleefd kan worden. Wooden Lines wil een lans breken voor reeds bestaande houten meubels. Dit soms gedateerde houten meubilair kan en moet een 2e kans krijgen. Voorbeeld: uw eikenhouten kast of eettafel van iepenhout wordt omgetoverd tot 4 bijzettafeltjes waardoor het hout nog jaren meekan. Lid van Makers aan het IJ.

Sponsoren en partners