Kunstenaar Henk Veen

Atelier kunstenaar

 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Programma volgt t.z.t.

Over het bedrijf

Wie is kunstenaar Henk Veen

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten.

Wanneer je kijkt naar de schilderijen van vroeger en nu, kan je voelen en zien dat zijn stijl zich ontwikkeld heeft en hij door de jaren heen geleefd heeft in een wervelwind van ervaringen, welke hij prachtig weet te verwoorden in zijn kunst.

Als materiaal gebruikt hij spuitverf en verft met kwast en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de "laag over laag" techniek, welke hierdoor en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek, sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

Opvallende projecten zoals in 2008, 2009, 2010 en 2014 heeft Henk het aandenken mogen maken voor de businesslopers van de Dam tot Dam, waarbij in 2009 hij het Nike Zondagsshirt heeft ontworpen. En natuurlijk het project voor de Cruyff Foundation, waarbij hij 2 weken lang heeft geschilderd met diverse BN-ers in de hoeketalage van de Bijenkorf Amsterdam, waaronder met Johan Cruijff zelf en de Henk Veen Johan Cruijff tram die vier maanden lang door Amsterdam heeft gereden. Tevens heeft Henk Veen de cover van de cd-single ontworpen voor de single van rapper Rocks THC voor de Cruyff Foundation "Alleen kun je niets, je moet het samen doen", voor Ziggi "All Obstacles", rapband THC "Geef mij maar Amsterdam" en Dave Dekker “Echte vriendschap”. De kunstenaar is bekend om zijn evenementen Kunstplein op Keukenhof, Dam tot Dam en Rembrandtplein als organisator, welke genoemd wordt als “Het leukste kunstevenement van het jaar”. Internationale bekendheid van de exposities in het Louvre – Parijs, waarbij de kunstschilder de aanmoedigingsprijs “Prix Special” heeft mogen ontvangen. De “DNA” van de kunstenaar zal voor altijd terug te vinden zijn in het Amsterdam Museum met kunstverkeersborden uit het project wat hij opgezet heeft, waarbij hij in 2012 de winnaar is geworden van de Hein Roethofprijs 2012 en de Theo Fransman Eremedaille en Zilveren Pluim Politie heeft mogen ontvangen vanwege het succesvolle project. Tegenwoordig lopen toeristen - all over the World – in de tshirts uit de souvenirwinkels in Amsterdam, Volendam en de Zaanse Schans.

Meer informatie op www.henkveen.nl en www.henkveen.com


Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – MR

Kunstenaar: schilderijen en beelden in opdracht,. Workshops en trainingen voor bedrijven en particulieren.

 • Middelbare scholieren (eindexamenjaar)
 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Tijdens de Open Bedrijvendag op vrijdag 7 oktober nodig ik je van harte uit voor een bezoek aan  mijn atelier. Je hoeft je niet van te voren aan te melden.
Ik geef je graag  uitleg over mijn werk en project, informatie over mijn workshops en workshops (zakelijk en particulier), en de verkoop van mijn beelden en schilderijen.

En…. er staat een leeg canvas:
Zou je iets ‘iets van jezelf’ willen schilderen of tekenen ‘op het lege canvas? Leuk!
Al deze impressies gebruik ik dan weer als inspiratie en zijn gedeeltelijk het fundament voor mijn volgende werk:  ‘DNA’

Tot dan!

Over het bedrijf

Mijn naam is Marie-Renée Hoeks en ik ben kunstenaar, die ideeën creëert en kunst maakt. Daarnaast geef ik workshops en trainingen voor bedrijven en particulieren. In mijn atelier werk ik aan diverse opdrachten voor particulieren (schilderijen en beelden) en aan mijn eigen kunstproject: Expo in 2023 'DNA'. Mijn kunst gaat over mensen van overal. Ik breng de interactie, de diversiteit, hun verhaal en gedachten in beeld op een figuratieve, maar ook op abstractere wijze. Ik ben lid van Stichting Makers aan het IJ.

Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – FBVG.art

Beeldende kunst en vormgeving

 • Middelbare scholieren (eindexamenjaar)
 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Vrije inloop: bezoekers kunnen binnenlopen en kunst bekijken en eventueel kunst op prints, t-shirts, tasjes en mondkapjes kopen.

FBVG.art is lid van Stichting Makers aan het IJ.

Over het bedrijf

FBVG is beeldend kunstenaar. Haar belangrijkste project is Faces of Rape, waar ze sinds 2009 aan werkt. Ze schildert vrouwen (en recent ook mannen) die verkracht zijn, en die via de media met hun verhaal naar buiten zijn gekomen. Ze wil hen eren door hen te schilderen, en tegelijkertijd het onderwerp meer bespreekbaar te maken. Er zijn nu 44 Faces of Rape, 38 van hen zijn in januari 2020 geëxposeerd in Loods 6, Amsterdam. De catalogus is nog verkrijgbaar, NL/EN. Sinds 2018 werkt FBVG aan het project FeMale Image. Het gaat over vrouw- en manbeeld, en hoe dit beeld de ideeën weergeven die we hebben van vrouwen en mannen. Wanneer onze ideeën veranderen, verandert het beeld, en vice versa. Deze schilderijen te koop op prints en shirts.

Sponsoren en partners

STRAAT museum

Museum & Evenementenlocatie

 • Business to business

Programma

STRAAT Museum is tijdens de Open Bedrijvendag Amsterdam Noord speciaal open voor bedrijven, die geïnteresseerd zijn om zakelijke bijeenkomsten bij STRAAT te organiseren. We zijn open op afspraak van 10.00-16.00 uur. Graag afspraak maken voor een rondleiding en kennismakingsgesprek via onderstaande e-mailadres.

Uiteraard zijn wij tijdens de Open Bedrijvendag ook regulier open voor een museumbezoek. Ga dan voor kaartverkoop naar:  https://straatmuseum.com/en/tickets

Aanmelden vereist

Stuur een email aan events@straatmuseum.com

Over het bedrijf

Welkom bij STRAAT, het museum voor graffiti en street art. Wij streven ernaar onze passie voor deze spannende kunstvorm met het publiek te delen, en stellen zowel een aantal van de grootste internationale namen als aanstormend talent tentoon. STRAAT is een graffiti en street art museum voor iedereen, mogelijk gemaakt door een toegewijd team van liefhebbers. STRAAT is gehuisvest in een vroegere scheepsloods van 8000 m2 op de NDSM-werf, zowel een nationaal monument als de grootste graffiti en street art speeltuin van Amsterdam. We bieden een volledige museale ervaring, als ook educatieve mogelijkheden en rondleidingen om al jouw street art vragen te beantwoorden. STRAAT Meetings & Events. STRAAT is de ideale locatie voor bedrijfsuitjes, vergaderingen, private dining, borrels en meer. Je kan op onze locatie kiezen uit meer dan 10 opties qua eventlocatie. Wil je meer weten over de mogelijkheden of graag een vrijblijvende rondleiding?  Kom dan tijdens de Open Bedrijvendag op afspraak bij ons langs!  

Sponsoren en partners

Makers aan het IJ – Ebeb

Restaurateur, vervaardiger en ontwerper van (schilderij)lijsten.

 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Ik ontmoet je op vrijdag 7 oktober tussen 10.00-16.00 uur graag in mijn atelier. Vrije inloop.

Over het bedrijf

Mijn naam is Eric Bernard, Ik ben restaurateur van schilderijlijsten. Tevens vervaardig ik ambachtelijk historische reconstructies van lijsten en ontwerp ik van unica moderne, handgemaakte lijsten. Ik ben lid van Stichting Makers aan het IJ.

Sponsoren en partners

Convoi Exceptionnel, Stichting

Publieke kunstprojecten & creativiteitstrainingen

 • Business to business
 • Ik ben gewoon nieuwsgierig
 • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Geïnteresseerden zijn tijdens de Open Bedrijvendag op 7 oktober van harte welkom. Vrije inloop van 10.00-16.00 uur.

Over het bedrijf

tekst volgt nog

Sponsoren en partners

Aanmelden