OpenBedrijvendag / Deelnemende bedrijven / Shell Technology Centre Amsterdam

Shell Technology Centre Amsterdam

Onderzoekscentrum voor energie-oplossingen

  • Business to business
  • Ik ben gewoon nieuwsgierig
  • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

Ontdek wat Shell aan onderzoekswerk doet op het gebied van de energie transitie tijdens een uniek kijkje achter de schermen in een indrukwekkend gebouw vol laboratoria, werkplaatsen en testhallen.

Wij organiseren twee sessies waarbij we beginnen met een korte introductie en daarna een rondleiding geven. Tevens houdt Bas Kok, schrijver van het boek Oerknal aan het IJ, een korte inleiding over de geschiedenis van het Shell-terrein en de bijzondere omgeving aan het IJ.

De sessies duren max 1,5 uur. In de ochtend beginnen we om 10:00 en in de middag om 14:00 uur.

Aanmelden vereist: ja

Alle tijdsloten zitten vol, dus helaas is aanmelden niet meer mogelijk.

Over het bedrijf

Wereldwijd staat de samenleving de komende decennia voor een uitdaging. Terwijl de maatschappij steeds minder broeikasgassen moet gaan uitstoten, zal door de groeiende wereldbevolking en stijgende welvaart het energieverbruik toenemen. Het Shell Technology Centre Amsterdam (STCA) is een van de drie grootste onderzoekscentra van Shell wereldwijd. Energie staat al meer dan honderd jaar centraal aan de Noordkant van het IJ. Nieuwe ideeën, technologie en decennia aan ervaring komen hier samen om in de energiebehoeften van vandaag en morgen te voorzien. Efficiënter gebruik en schonere energie zijn de kern van een groot deel van de onderzoeksactiviteiten binnen STCA.


Sponsoren en partners