Noordje

Kunsteducatiestichting

  • Stageplekken
  • Ori├źnteren op werk
  • Business to business
  • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Noordje is open van 10.00-16.00 uur.

U krijgt een beeld van onze activiteiten en mag bijdragen aan een groeiende kunstinstallatie.

Aanmelden vereist

Nee, u kunt gewoon inlopen.

Over het bedrijf

Bij Noordje maken kinderen en jongeren van 6-16 jaar kennis met kunst en cultuur en ontwikkelen ze hun creativiteit, om hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten, en te leren samenwerken. Ook gebruikt Noordje kunst en cultuur als basis om de taalvaardigheid te verbeteren. Hiermee vergroten zij hun kansen om volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij.
Noordje richt zich met name op de kinderen en jongeren die van huis niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen, en die vanuit hun achtergrond vaak een taal- en leerachterstand hebben.

Noordje werkt in haar activiteiten met vrijwilligers of, zoals we ze zelf liever omschrijven: mensen die hun tijd doneren aan de kinderen. We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven wordt tijdens onze projecten. Vrijwilligers maken dat mogelijk. Inmiddels zijn er gemiddeld 60 inspirerende mensen met verschillende expertise in deze rol betrokken bij Noordje. Van student tot pensionaris.

De uitvoering van projecten, workshops en activiteiten op school en in de wijk worden uitgevoerd door freelance kunstenaars, schrijvers, muzikanten, illustrators, presentatoren, theatermakers en meer. Onder begeleiding van deze professionals worden kinderen geïnspireerd en uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien.


Sponsoren en partners