Noordje

non-profit organisatie op gebied van kunst- en taaleducatie voor kinderen en jongeren.

  • Stageplekken
  • Middelbare scholieren (eindexamenjaar)
  • Ori├źnteren op werk
  • Leer/werktraject
  • Business to business
  • Ik ben gewoon nieuwsgierig
  • Beleidsmaker / Ontwikkelaar

Programma

De medewerkers van Noordje heten je tijdens de Open Bedrijvendag van harte welkom van 10.00-15.00 uur.

Dit jaar bestaat Noordje alweer 15 jaar en directeur Saskia Noordhuis vertelt alles over het culturele en maatschappelijke avontuur van de afgelopen jaren in het razendsnel veranderende stadsdeel Amsterdam Noord.

We laten je als bezoeker met plezier kennis maken met de activiteiten die Noordje organiseert voor kinderen en jongeren op school en na schooltijd, zoals het Schrijflab, Noordjes Online Boekenclub en Noordje naar het Museum.

Ben je scholier? Dan vertelt Eva Lute jou graag over Buro Z voor jongeren.
Buro Z organiseert projecten op school maar ook na schooltijd, zoals excursies maar ook is het een plek om even gezellig langs te komen. Ook zijn er altijd mogelijkheden voor (maatschappelijke) stages.

Aanmelden mag via meedoen@noordje.nl, maar is niet verplicht!

 

 

Over het bedrijf

Bij Noordje maken kinderen en jongeren van 6-16 jaar kennis met kunst en cultuur en ontwikkelen ze hun creativiteit, om hun zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te vergroten, en te leren samenwerken. Ook gebruikt Noordje kunst en cultuur als basis om de taalvaardigheid te verbeteren. Hiermee vergroten zij hun kansen om volwaardig mee te kunnen draaien in de maatschappij.
Noordje richt zich met name op de kinderen en jongeren die van huis niet vanzelfsprekend met kunst en cultuur in aanraking komen, en die vanuit hun achtergrond vaak een taal- en leerachterstand hebben.

Noordje werkt in haar activiteiten met vrijwilligers of, zoals we ze zelf liever omschrijven: mensen die hun tijd doneren aan de kinderen. We vinden het belangrijk dat er zoveel mogelijk persoonlijke aandacht gegeven wordt tijdens onze projecten. Vrijwilligers maken dat mogelijk. Inmiddels zijn er gemiddeld 60 inspirerende mensen met verschillende expertise in deze rol betrokken bij Noordje. Van student tot pensionaris.

De uitvoering van projecten, workshops en activiteiten op school en in de wijk worden uitgevoerd door freelance kunstenaars, schrijvers, muzikanten, illustrators, presentatoren, theatermakers en meer. Onder begeleiding van deze professionals worden kinderen geïnspireerd en uitgedaagd om het beste van zichzelf te laten zien.


Sponsoren en partners

Aanmelden