De VerbroederIJ

Ontmoetingsplek voor de buurtbewoners.

  • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Ontmoetingsplek De VerbroederIJ mag toch blijven in Amsterdam Noord.
Dus wij zetten onze deuren wagenwijd open tijdens de Open Bedrijvendag op vrijdag 7 oktober a.s.

Het Parool kopte deze week dat stadstrand en ontmoetings- en ontwikkelplek De VerbroederIJ toch mag blijven op het terrein naast de Oostveerpont in het Hamerkwartier van Amsterdam-Noord. Terwijl het horecabedrijf van De VerbroederIJ wordt gerund door vrijwilligers en betaalde krachten, is er ook een dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij helpen in de moestuin, klussen op de boerderij of staan in het restaurant. Op het terrein worden tal van buurtactiviteiten georganiseerd, zoals dansavonden, etentjes met buurtbewoners, muziekfestivals en buurtmarkten.

Nieuwsgierig geworden?
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met onze ontmoetingsplek. Voor een rondleiding kun je één van de medewerkers aanspreken, van te voren aanmelden is niet nodig.
Mocht je je toch graag van te voren willen aanmelden voor een rondleiding, dan kun je mailen naar: info@deverbroederij.nl.

Tot vrijdag!

Over het bedrijf

De VerbroederIJ is een buurtbedrijf: Van, voor en door buurtbewoners ontwikkeld, gebouwd en geëxploiteerd. We hebben een uitgebreide programmering met als doel buren met elkaar te verbinden. We nodigen de mensen uit hun routines te doorbreken en de hand uit te steken naar de nieuwe buren. De VerbroederIJ bevindt zich pal aan het IJ, op de kruising van Hamerkwartier, Nieuwendam, Vogelbuurt én Oost. Er staat een strandpaviljoen met flink stadsstrand, de MoestuinderIJ en het BiggenverblIJf waar broer en zus varkens Barry en Rosita wonen. In het paviljoen bevindt zich een eetcafé waar mensen voor een schappelijke prijs kunnen genieten van eenvoudige kaart. Ook is een zaal voor allerlei soorten bijeenkomsten en culturele evenementen

Sponsoren en partners

Aanmelden