Chateau Amsterdam

Wijnmakerij/Restaurant

  • Stageplekken
  • Oriënteren op werk
  • Leer/werktraject
  • Business to business
  • Ik ben gewoon nieuwsgierig

Programma

Chateau Amsterdam is de eerste “urban winery” in Nederland, en de grootste in Europa. Dit betekent dat we wijn maken hier in de stad. Wij hebben zelf echter geen wijngaarden in bezit, in plaats daarvan werken we met bevriende druiventelers door heel Europa.

Door druiven te verplaatsen naar een neutrale locatie, hebben we de unieke mogelijkheid om zowel klassieke wijnen als ‘experimentele’ wijnen te maken.

Ben je benieuwd wat dit inhoudt, wil je onze unieke werkwijze van dichtbij bekijken, of ben je simpelweg een liefhebber van wijn die zich graag laat verrassen door unieke blends? Kom dan vooral bij ons langs op 19 april!

Onze wijnmaker is aanwezig om een rondleiding te geven door de wijnmakerij en één van onze sommeliers zal klaar staan om onze wijn te laten proeven!

Wat
Rondleiding, wijn proeven, kennismaken met medewerkers van Chateau Amsterdam

Wanneer
Vrijdag 19 april van 10:00 – 13:30

Starttijden rondleiding (duur +-20 min.)
10:15
11:15
12:15

Tijden proeverij
10:45
11:45
12:45

 

Over het bedrijf

Wij zijn de eerste urban winery in Nederland en de grootste van Europa. Dit houdt in dat wij druiven importeren vanuit omringende landen om hier, in Amsterdam Noord, daar zelf wijn van te maken. Opgericht door vader Jos en zoon Remy Harrewijn met als doel om het productieproces dichterbij huis te brengen en om de grenzen van het wijnmaken te verleggen. Onze unieke productiewijze zorgt ervoor dat wij kunnen experimenteren met het maken van wijn, bijvoorbeeld door druiven uit verschillende landen te blenden. Wanneer je bij ons chateau langskomt, nemen we je graag mee in dit proces door je wijn te laten proeven náást de vaten waar het uitkomt, en door onze enthousiaste sommeliers die klaarstaan om alle vragen te beantwoorden.

Sponsoren en partners

Aanmelden